Slovenský pohár mládeže-Poprad

Dňa 31.3. 2012 sa uskutočnil 4.SPM starších žiakov v Aréne Poprad.

Z Lokomotívy vyrážame 7. statoční; štyria chlapci: Renko Reho, Kubko Zelinka, Luky Seszták a Chris Čerei.A k nim ako doprovod,  Reho starší, Zelinka starší  a moja maličkosť Macko starší. Tentoraz dospelí ideme nie len ako koučovia, ale aj ako rozhodcovia ku stolíkom ,pomôcť nášmu kamarátovi Mirovi Harabínovi z Kežmarku, ktorý to celé organizoval. Pôvodne sa mal turnaj organizovať v Kežmarku ,ale okolnosti ho prinútili preložiť turnaj do Popradu.

Vyrážame dvoma autami o 6.30 ráno, počasie nič moc, ale drobci sa tešia, je to ich posledný turnaj mládeže; pre niekoho posledný v žiackej kategórii,  pre ďalších možnosť potvrdiť nomináciu na majstrovstvá SR starších žiakov.

Príchod do haly nás ohromí, v televízore je to predsa iné. Hala priestranná, stoly s ohrádkami a počítadlami pripravené. Chodím 6 rokov na slovenské bodovačky, ale takto pripravenú halu som nevidel. Potvrdia to aj” Európa bežníci ” Reho a Zelinka starší.

Po roztrénovaní chlapcov a porade rozhodcov, ideme ku stolom, mladí do skupín a my za počítadla. Bude to pre nich ťažšie, nakoľko nebude pri nich tréner. Čas letí rýchlo, po dvoch zápasoch sa striedame pri stolíkoch ( je nás 16 na 12. stoloch), z času na čas hodíme okom po chlapcoch. Darí sa im striedavo. Kubko a Renko celkom v pohode vyhrávajú svoje prvé dva zápasy, a sú jednou nohou v pavúku, Luky a Chris vyrovnaný stav po 1:1, v treťom zápase im ide o všetko, ak vyhrajú idú ďalej ak nie tak sa lúčia s kategóriou starších žiakov. Bohužiaľ predpoklady sa naplnia a obaja sa lúčia s turnajom jednou výhrou a dvoma prehrami.

Drobci ( Kubko a Renko) nenechávajú  nič na náhodu a postupujú zo skupiny ako víťazi.

Máme toho všetci už plné oči – odsedných po 10 zápasoch a je čas na obed. Je čas sa pripraviť na druhú, dôležitejšiu polovicu turnaja. Aj pre nás je to ťažšie, lebo platí zásada, že rodič ťažko udiriguje svojho syna, a tak si ku Kubkovi sadá Erich Reho  a k Renkovi Tono Zelinka.

Los je nemilosrdný. Renko dostáva Veisa z Nových Zámkov  a prehráva po bojovnom výkone 0:3, jednotlivé sety však boli tesné.

Kubko má viac šťastia. V prvom kole Palúš 3:1, v druhom Horňákova „ tráva“  z Valalík nie je prekážka, poľahky 3:0. Prichádza duel duelov, zlomíme komplex Oráč ? Túto sezónu máme vysoko negatívnu bilanciu. Na  horúcu stoličku kouča sadá Erich,do protiľahlého rohu pán Knoblich a do  kurtov vstupujú malí -veľkí gladiátori Danko Oráč z Vranova a  Jakub Zelinka z Lokomotívy Košice. Za stolom si však neodpustia ani bod. Zápas sa začína dobre .  Prvé dva sety jednoznačne pre Kuba, v treťom trochu stres ,tréneri berú“ time“ , ale už nič neodvráti prehru chlapca  z Vranova.

Po tomto zápase nasleduje duel s Pavolkom z OŠG Nitra, 1:3, vekový rozdiel je rozhodujúci. Posledný súboj absolvuje s Maťom Harabínom z Kežmarku. Ten tento turnaj ostáva dlžný povesti rebela. Odrozhodoval som mu doobeda 2 zápasy bez jediného napomínania.

Zápas je veľmi vyrovnaný, hrá sa 5 setov. Ide kto z koho a nakoniec ostávame porazení 9:11.

Zhodnotenie:  Organizácia turnaja – vynikajúca, prostredie, zázemie, reštaurácia. Latka je nasadená veľmi vysoko, na Slovensku asi neprekonateľná. Miro Harabín dokazuje, že ak je chuť, tak sa dá dosiahnuť veľa.

K našim chlapcom: Chris sa lúči so žiackymi kategóriami slabým výsledkom, možno na 3. miniligu to stačí, ale pred 4. rokmi patril medzi veľké slovenské talenty.

Na Lukášovi je vidieť tréningový výpadok, za posledný polrok urobil kus dobrej práce a preskočil svojho spoluhráča.

Čo k drobcom, býva to tak, že raz jeden raz druhý. Renko vyhral skupinu bez straty setu, potom doplatil na lós (33-48), Jakub mal viac šťastia, dotiahol to na 17-20. Je predpoklad, že obaja pôjdu na MSR starších žiakov (a to sú 1.rok mladší žiaci ) U oboch sa  prejavuje  cieľavedomá príprava, dobre fungujúca spolupráca rodičov, trénerov a detí.

Cestou domov si vymieňame  poznatky, ako by sa podobný turnaj dal zorganizovať u nás.

Miro vďaka!!!

Roman

Kompletné výsledky si môžete pozrieť tu.

This entry was posted in Kategória žiakov. Bookmark the permalink.

Comments are closed.