Majstrovstvá kraja v Spišských Vlachoch v kategórií mladší žiak, žiačka.

Začiatok bol netradičný : po rozlosovaní turnaj odštartoval zmiešanými štvorhrami. Možno aj to prispelo k tomu, že viacerí hráči začali dosť rozpačito a len pomaly sa rozbiehali k tomu, čo vedia skutočne ukázať. A tak dopoludnie bolo premiešané nervozitou, pokrikmi trénerov a nevydarenými zápasmi ich zverencov. Situáciu výborne vystihuje výrok jedného nemenovaného trénera a otca zároveň na adresu svojej zverenkyne (v pôvodnom znení) “Ni odin topspin ty nepapala! Počemu?”. Dodajme, že tejto šikovnej dievčine začiatok síce nevyšiel, neskôr však spravila náležitý reparát a dosiahla pekné umiestnenie. Z našich zástupcov začal nevýrazne a nervózne takmer každý. René Reho v miešanej štvorhre sa spočiatku hľadal, Matúš Zelinka s Danicou Herákovou po jasne vyhratom prvom sete sa zastavili, znervózneli a súperi ich predčili v sústredení aj nasadení, Sebastián Tománek sa celý čas odhodlával zaútočiť, no podarilo sa mu to až v poslednom sete, keď už bolo neskoro na zvrátenie nepriaznivého stavu. Výnimku snáď tvorila Natália Kocichová, ktorá síce trochu pasívnou, avšak vyrovnanou hrou a usilovnosťou vybojovala niekoľko zápasov. Našťastie v tom neostala sama a ďaľší hráči sa postupne pridávali. Ako sa postupne zvyšovala teplota v hale a s ňou aj únava hráčov, emócie sa postupne vytrácali a k slovu prichádzala rozvaha, sústredenie aj nasadenie. Teda nieže by hráči zápasy neprežívali, ale odpadla z nich nervozita a rozpačitosť, dostali sa do svojho tempa. A bolo sa už aj na čo dívať. René sa rozohral k pekným výkonom a zastavil ho až Jakub tesným víťazstvom v semifinále, ktoré takmer skončilo prekvapením. Rovnako tesne sa potom bojovalo vo finále, v ktorom sa Jakub stretol s  Danielom Oráčom. Chlapci sa striedali v setoch vo vedení, predviedli niekoľko pekných výmen, až sa nakoniec prejavili pevnejšie nervy a kvality Oráča, ktorý zdolal Jakuba rozdielom dvoch bodov. Vrcholom nakoniec bola štvorhra chlapcov, kde sa stretli na jednej strane Jakub s Reném, na strane druhej Laboš s Horňakom.V bojovnom zápase si chlapci viedli dobre, ukázala sa ich nacvičená súhra a po prvých dvoch setoch viedli 2:0. Pred nástupom do tretieho setu Jakub povzbudzoval ticho Reného: ” máme víťazstvo “. Súperi sa však vzchopili a zápas začali doťahovať. Na hráčoch začala byť viditeľná únava, niektoré Reného lopty končili v sieti, Jakub sa občas trápil vo výmenách. Našťastie chlapci nestratili bojovnosť a počiatočný náskok nakoniec potvrdili víťazstvom v piatom sete.

Horúci jarný deň teda nedopadol pre našich najhoršie – Prvé miesto vo štvorhre chlapcov, druhé a tretie v dvojhre chlapcov. Mladé dievčatá Danica Heráková a Cornélia Čerejová získali tretie miesto vo štvorhre, čo može byť pre nich dobrým motivačným ocenením do budúcnosti, aby aspoň trochu dotiahli úspechy chlapcov. Škoda tesnej prehry Jakuba vo finále, no napriek tomu to bol pekný prvý máj. Mnohí ho trávili v prírode alebo na spoločenských podujatiach, pre nás, ktorí tak trochu žijeme stolným tenisom sa však majstrovstvá východného Slovenska rátajú viac. Kompletné výsledky:MK mladší žiaci konečné výsledky

Horanič, Heraková

A ešte postreh Renka .

Na 1. Mája na sviatok práce sa uskutočnili Majstrovstvá kraja mladšieho žiactva. Skoro ráno sme sa vybrali do Spišských Vlachov. V aute sedím  ja a oco ďalej Jakub Zelinka a jeho mladší brat Matúš. Pred turnajom graduje dobrá nálada. Začiatok turnaja patril odovzdávaniu pohárov pre víťazov VsPM . Kubo obsadil 2. miesto. Začína sa nezvyčajne mixom. Ja som hral s Julkou Dzelinskou(Čečehov). Prvé dve kolá  sme prešli hladko.  V semifinále s Julkou  sme sa stretli s tímovými kolegami Kubom a Jankou Terezkovou. Boli sme veľmi vyrovnaní súperi , nakoniec  sme šťastne  vyhrali 3:2 a získali sme striebornú medailu. Vo finále sme nemali nárok na Emu Labošovú a Daniela Oráča, prehrali sme celkom jednoznačne 0:3.  Skupinou jednotlivcov  ja a Kubo sme prešli bez straty setu. Matúško  išiel hrať s Jakubom Kmiťom (Svidník)o postup zo skupiny. V poslednom piatom sete už vyhrával  5:1, no súper nakoniec  dokázal otočiť a vyhral    10:12. . Ja v 1. kole  vyraďovacieho pavúka som porazil J. Kmiťa 3:0 a v štvrťfinále som porazil R. Hurku 3:0.  V semifinále som sa stretol ja a Kubo.  1. set som vyhral.  Vyhrával som 2:1. Posledný set bolo 8:8 . Mal som servis, hneď  prvý som vyhral, druhý som prehral. Za stavu 9:9 ma prekvapil dlhým servisom. V poslednej kontratopspínovej výmene som žiaľ prehral . Kubo tým pádom išiel do finále . Tam sa stretol s Danom Oráčom. Tentoraz sa šťastie obrátilo na súpera a  prehral  2:3. Po skupinách sa hrali štvorhry. Do finále sme prešli bez straty setu. V poslednom zápase finále štvorhry sme sa stretli s Adamom  Labošom a Tomášom Horňákom (STO Valaliky).

Vyhrávali sme 2:0. Súper vyrovnal na 2:2. Súperi hrali výborne. V poslednom  piatom sete sme vyhrali  11:6 a na našej  lavičke vypukla veľká radosť.  Ja som získal : zlato ,striebro a bronz a Kubo tak isto.  Po veľmi vydarenom dni  sme odchádzali  veľmi spokojní ,  ale unavení.

René Reho

This entry was posted in Kategória žiakov. Bookmark the permalink.

Comments are closed.