Séria XX.ročníka medzinárodného satelitného turnaja Havířov – Hluk – Topoľčany a XXXX. ročník JKTS Open 2012 Jastrzebje -Zdroj

JKTS OPEN:

Dňa 14.8.2012 sa začína medzinárodný turnaj JKTS Open 2012. Lokomotívu Košice tu budú reprezentovať René Reho, Jakub Zelinka, Matej Harabin a Vladislav Vancák. Prvý deň, 14.8.2012, sme úspešní – Jakub s Reném po tesnej výhre s Poľskom v semifinále a úplne vyrovnanom zápase s Izraelom ( dvaja obranári ) skončili na 1. mieste, Vladislav Vancák a Matej Harabin obsadili 3. miesto po tesnej prehre s Poľskom. Na 2. deň, 15.8.2012, sme tiež neobišli nadarmo – finále mladších žiakov hrali naši chlapci – René s Jakubom končiace sa 3:1 v prospech Jakuba. Matej Harabin žiaľ prehral v junioroch o postup do semifinále s Poliakom 3:1, v starších žiakoch s Izraelcom Yeremiahom 3:1 a tak obsadil v Junioroch 8. miesto, v st. žiakoch 5. miesto. Vladislav Vancák sa prebojoval do semifinále, kde podľahol ľavákovi z Poľska 3:1 a tak obsadil 3. miesto. Z Poľska sme odchádzali spokojní, s piatimi pohármi v aute.

SATELITY:

Dňom 16.8.2012 sa začína okrúhly ročník satelitov. Naša výprava prvýkrát pôjde v tak rozsiahlom zložení. Reprezentovať nás budú : Vladislav Vancák, Jakub Poľa, Jakub Zelinka, René Reho, Danica Heráková, Natália Kocichová a Laura Višťanová . K našej výprave a za náš klub v súťaži družstiev sa pripájajú : Matej Harabín (PPC Fortuna Kežmarok),Tomáš Dubec (STK Stará Ľubovňa), Adam Laboš (STŠK Junior Čaňa).

Satelit Havířov:

Naši chlapci na 1. satelite v Havířove po pomerne úspešnom prvom dni (16.8.2012), keď  po výhre s Ukrajinským družstvom, ktoré porazilo aj českú reprezentáciu a výhre nad Izraelom postúpilo naše družstvo z 2. miesta. Žiaľ hneď v prvom kole narazilo na premožiteľa slovenskej reprezentácie – Hodonín, s ktorým žiaľ prehralo 1:2.O to väčšmi sa chlapcom darilo na 2. deň (17.8.2012), keď sa Jakub Zelinka a René Reho po ťažkých bojoch a úžasných výkonoch prebojovali do spoločného finále, ktoré skončilo víťazstvom Jakuba 3:2, pričom zápas bol maximálne vyrovnaný – Jakub vyhral posledný piaty set 16:14. René cestou do finále porazil obranára Izraelu 3:0, Českú 2. Hromeka, v semifinále vynikajúceho Martinka, avšak ani on Reného nezastavil. Jakubovi sa tiež darilo, za celý turnaj stratil len 3 sety – a to mu v ceste stáli napr.M.Siwiec, ktorý je na popredných miestach v ČR, Dalibor Diko, 1. miesto v najmladších žiakoch SR a iní. Matej Harabin po prehre s Goreckým 3:1 a nevydarenom zápase s Yeremiahom, v ktorom prehral 3:2 nepostúpil zo skupiny. Vladislav Vancák skončil na 3. mieste v skupine, po prehre s M. Rábarom 3:2 a P.Turčekom 3:0. Pre Slovensko to bol úspešný deň – J.Zelinka 1. miesto mladší ž., R.Reho 2. miesto mladší ž., A.Brat 1.miesto starší ž. a A.Valuch 1.miesto dorastenci.Stránka turnaja.

Satelit Hluk:

Do Hluku prichádzame nabudení z predchádzajúcich úspechov. Sme plní elánu a odhodlanosti aj tu dokázať naše umenie. Večer si pred turnajom zľahka zatrénujeme a ideme na kúpalisko, ktoré je vedľa športového areálu. Večierka je o desiatej a každý to rešpektuje, veď ideme bojovať za úspech nášho klubu. Noc pre Vlada Vancáka sa stáva nočnou morou. Je mu špatne, bolí ho brucho a zvracia. Ráno už ledva chodí . Nie je možné, aby nastúpil za Loky. Ostáva na ubytovni. René je na tom ráno po rozcvičke zle. Krúti sa mu hlava,má farbu zeleného jablka. Ešte že sú ostatní  fit. Začína turnaj družstiev. Naše áčko,ktoré nastupuje v zložení: Tomáš Dubec, Matej Harabín,a za najmladších Filip Petrík má neskutočnú smolu. Ťažkú, veľmi ťažkú skupinu neustoja a nepostupujú. Vyhrávajú síce takmer bez straty setu cenu útechy(spodného pavúka) ,ale vidno na nich, že sa netešia. B-čko postupuje do hlavnej súťaže ,ale tam je okamžite konečná. Hraje v zložení Magdziak Darius, Laboš Adam a za najmladších šikovný Izraelčan. René napriek žalúdočným problémom vďaka liekom bojuje za Pezinok A a získava s chlapcami tretie miesto. Zďaleka nehrá tak ako v Poľsku a Havířove ,ale jeho tým mu to nedáva najavo a stále ho povzbudzuje. Okamžite po odohraní družstiev vedúci výpravy štartuje auto a René s Vladom idú domov.Stránka turnaja.

Satelit Topoľčany:

Dnes t.j. 22.8.2012 začal tretí diel satelitného turnaja. Žalúdočné problémy u Reného prestali a tak ráno o štvrtej štartuje do Topoľčian. Začali tvrdé boje v družstvách. Po bronze získava družstvo Pezinok A, kde hraje aj náš Renko vytúžené zlato.Celý turnaj nestratili ani zápas až na finále kde René po skvelom začiatku keď už vyhrával 2:0 prehral vo finále s reprezentantom P. Bučkom 3:2 .Ostatní jeho bojovníci však nezaváhali. Adam Brat ako aj Tomáš Kopányi porážajú svojich súperov. Naše áčko má smolu. Vyhráva v skupine síce dva zápasy ale o jeden set nepostupujú. “A” hraje v zložení T. Dubec , A. Laboš a F. Petrík.Tomáš hrá dnes výborne. Poráža juniora českej reprezentácie ale Filipkovi sa nedarí. Tréner Ing. Dzelinský ,len nechápavo krúti hlavou veď ho videl hrať v Hluku a tam hral excelentne.

Stránka turnaja

This entry was posted in Kategória žiakov. Bookmark the permalink.

Comments are closed.