Extraliga 3.kolo 11.-12.11.2011

Smutný bol pohľad  na tabuľku extraligy mužov po druhom kole, keď Lokomotíva figurovala  na poslednom,  dvanástom mieste.  Zvrátiť tento nepriaznivý stav, to bola úloha dňa pre našich chlapcov pred tretím kolom, v ktorom privítali, na domácich  stoloch,  majstra SR  Stavoimpex Holíč A   a Stavoimpex Holíč B. Určite sme nemali „veľké oči“ pred prvým zápasom, keď majster nastúpil  v najsilnejšej zostave :  Wang Yang, Illáš Erik, Jie Jianwei. Naši nastúpili v zložení: Juraj Till, Peter Kočkin a Martin Hruška. Konečný výsledok 0:7 je síce jednoznačný v prospech hostí, no priebeh  niektorých zápasov tomu nenasvedčoval. Už vo štvorhre sa  dvojica Till, Hruška  bez rešpektu pustila do súperovej dvojice  Illáš, Jie. V kvalitnom

zápase naši viedli 2:1 na sety a 8:6 v štvrtom sete, no tento sľubný náskok sa im nepodarilo využiť a nakoniec zápas prehrali 3:2. Divákov do varu dostal Martin Hruška, ktorý mal na rakete skalp najlepšieho hráča extraligy Wanga. Maťo po súper výkone viedol 2:0 na sety a 7:3 v treťom sete, ale ani tento sľubný náskok  mu nestačil k zisku prvého bodu v extralige, keď napokon prehral 3:2.

Druhý hrací deň,  proti B – mužstvu  Holíča, ktoré nastúpilo v zostave s Baženovom, Mádelom, Melekom, Brychtom, hráči  STK Lokomotíva Košice nastúpili v pozmenenej zostave, Jakub Figeľ nahradil Petra Kočkina. Zmenilo sa aj nasadenie hráčov do štvorhry. Dvojica Figeľ, Till si s prehľadom poradila s hráčmi Holíča – Baženov, Mádel   3:0 na sety. Následne Hruška porazil Mádela 3:1,Figeľ zdolal Meleka 3:0 a viedli sme 3:0 na zápasy, čo už  bol dobrý základ pre celkový výsledok zápasu. Hostia znížili na 3:1,keď Baženov  vyhral nad Tillom 3:0,ale Jakub víťazstvom 3:0 nad Brychtom  získal ďalší bod pre našich. Baženov po výhre nad Hruškom  3:0 opäť znížil na 4:2, ale to bol posledný bod pre hostí.  Ďalšie body pre Loky vybojovali  Juraj, ktorý zdolal Meleka 3:0 a Jakub, ktorý porazil Baženova 3:2. Konečný výsledok 6:2 .Prvá výhra  v tejto sezóne posunula naše mužstvo z nelichotivej poslednej priečky v tabuľke na desiate miesto.

V nasledujúcom kole 18. a 19.XI. sa naši hráči predstavia za zelenými stolmi v Nitre a Galante.

J.F.

This entry was posted in Ligové súťaže. Bookmark the permalink.

Comments are closed.