13th AUSTRIAN SPARKASSE Youth Championships

Neviem ani ako začať. Jednoducho, ak by mi niekto povedal pred turnajom ,že budeme okupovať len stupne najvyššie, tak určite by som mu povedal ,že fantazíruje. Hraje sa v Tips Aréne v Linzi. Prekrásna hala . Od vidím do nevidím všade stoly. 460 účastníkov dáva predpoklad obrovskej konkurencie. Začína sa hrať na Veľký piatok. Čakajú nás súťaže v družstvách, vo štvorhrách a samozrejme v singloch. Je presne 8.30 a začína sa rozprávka. Prvý deň je jednoznačne v našej réžií. Začíname hrať družstvá 3:0. PotomPenzión Dobík poobede štvorhry a na záver začínajú single . Všetko tu.(vyberte si deň 29. marca a v tabuľke

Player(s) / Team or Player(s) / Team

si vo filtri zadajte na jednej a druhej strane skratku LOK)

Konečne ideme na ubytovňu ,ktorá je vzdialená presne 55 km od Arény. V penzióne Dobík sme cca. okolo 22.30. Teplá večera a šup do postele. Ráno opäť šok. Na aute tak ako prvé ráno 10-15 cm čerstvo napadnutého snehu. Sneží ,zima okolo -5°C.  Konečne sme v hale . Program nabitý zápasmi a večer ešte diskotéka spojená s tombolou. Do ubytovne  prichádzame o 23.30. Teplé jedlo a spať. Deti v nedeľu ráno sú unavené . Spia o hodinu menej kvôlDSCN0122i zmene času, ale nedá sa nič robiť. Budíček je 6.00 . Ja a pán Petrík opäť čistíme svoje autá od snehu. Deti raňajkujú a rozospaté sadajú do auta . Cesta trvá viac ako hodinu a to využívajú ešte na spánok. Je nedeľa a dnešný deň je predovšetkým venovaný súťažiam družstiev. Ráno sa chalani úspešne  prebojovávajú do 16. v jednotlivcoch. Filip PetríkAj náš najmladší Filipko Petrík úspešne zdoláva rakúskeho hráča  Michaela Weisa v súťaži útechy. Lenže aj dolná polovica je nabitá veľmi silnými hráčmi. Je tam Koldas Tomáš (CZ) víťaz Malaciek, Hromek Filip (CZ),alebo fantastický Thillen Eric (LUX),ktorý  bol nasadený ako turnajová dvojka.Mal smolu. Narazil na Reného a prehral 1:3. A potom ešte jedno kolo úspešnej štvorhry. Od 11.hod začínajú opäť družstvá. Teraz skutočne ide do tuhého.  Porážame veľmi silných Rumunov ,kde René stráca zápas s Ignátom Alexandrom o hlavu a pol vyšším chlapcom. Kubo a štvorhra bez prehry a sme v semifinále. O 16. hodine ideme hrať o finále a čakajú nás českí reprezentanti. T. Koldas a V.Koubek si proti nám veria. Tomáš  chce vrátiť porážku nášmu J. Zelinkovi ,ktorý ho poslal hrať útechu v singli. Začína  René práve s ním a neúspešne 0:1. Kubo vyrovnáva 1:1. Jednoznačná štvorhra v náš prospech 3:0 a  miska  váh sa nakláňa na našu stranu. Teraz si už začíname veriť, aj  v prípade prehry Jakuba. Komédia zo strany Koldasa ohľadom nesprávneho podávania Jakuba neprináša úspech ani u privolaného rozhodcu, Jakub je jednoznačným víťazom. Je rozhodnuté Hráči z východua ideme do finále s Talianmi. Kompletný kolektív z východu a kamaráti z Čiech  povzbudzujú naše družstvo,ktoré hraje oVíťazi skupín víťazstvo v turnaji.Takú atmosféru ,ktorú zákulisie urobilo nám mohla závidieť každá výprava. Celá hala sa začína pozerať na úporný boj o zlato. Začína Jakub a už prehráva 0:2 . Obecenstvo ho donúti prepnúť na výkon ,ktorý Talian nechápe . Obracia zápas za neskutočného povzbudzovania na 3:2.  Štvorhra sa ukazuje opäť ako rozhodujúca.Vyhrávame ju 3:0 a súperi rezignujú. Sme víťazmi !!!

Začína sa posledný deň. Boj do osmičky o 8:30. René poráža Ignáta Alexandra 3:1 a vracia mu porážku z družstiev. Kubo súpera jednoznačne 3:0. Tak a teraz už je splnený plán a všetko nad je obrovský úspech. Presne o desiatej začínajú boje už o medaile. Renko sa stretáva s belgickou jednotkou a Kubo s Maciejom Kolodzejczykom. Do tejto chvíle som Jakuba koučoval ja  . No v tomto prípade odovzdávam kreslo skúsenému trénerovi pánovi F.Solárovi. Pri Reném bol stále náš tréner Ing. Dzelinský. Jakub poráža vďaka radám trénVíťazi jenotlivcovera aj neskutočne silného Macieja 3:1. Ja tvrdím, že to bolo predčasné finále. Renko podáva opäť skvelý výkon. Vedie už 2:0 ,ale súper bojuje ako lev. Zrazu už je 2:2. Súper je na koni a René ako lev v klietke. To čo predviedol v piatom sete (11:2) to sa ozaj  častTréner a detio nevidí. A zrazu máme až dvoch v najsilnejšej štvorke. René je po zápase totálne vyčerpaný. Nasledujúcu štvorhru už naši vypúšťajú a sústredia sa len a len o boj do finále. René nestačí na  svojho súpera a Jakub je tam. Finále je jednoznačnou záležitosťou a domov nesieme najcennejší pohár. Pokračovanie úspechu východniarov si môžete prečítať na tomto odkaze.

This entry was posted in Kategória žiakov. Bookmark the permalink.

Comments are closed.